Дезинфекція озонуванням

Озон майже в 6 разів ефективніше УФ-променів і в 300-6000 разів ефективніше хлору по антибактеріальним властивостям. Він вбиває віруси, грибки та пліснява, і на молекулярному рівні робить повітря свіжим, а поверхні чистими. За своїм антибактеріальним характеристикам він вбиває будь-які мікроорганізми до 6 разів ефективніше УФ-променів і до 6000 разів ефективніше хлору. В тому числі, озон усуває навіть личинки глистів, вірус герпесу і туберкульозу, з якими не справляється хлор. Озон характеризується найсильнішими бактерицидними властивостями, які допомагають йому позбуватися від всіх типів цвілі, грибка, дріжджів і неприємних запахів. Озон знищує кишкову паличку, сальмонелу, лістерії і багато інших різновидів мікробів і вірусів. Процес озонації дозволяє зруйнувати клітинну структуру мікроорганізму, взаємодіючи з мембраною клітини. Це порушує її захисну функцію, призводить до деформації і повної загибелі. Встановлено, що бактерії більш чутливі до озону, ніж до цвілі. Висока хімічна активність озону зумовлена ​​його окисними властивостями.

Промислова дезінфекція
Провести дезінфекцію озоном рекомендується у випадках, коли використовувати інші засоби неможливо. Особливо цей метод можна застосовувати для дезінфекції картонної і пластикової тари, синтетичної упаковки, спеціального обладнання та одягу. Після процедури озон не залишає ніяких шкідливих утворень.

Дезінфекція продуктів
На поверхні овочів і фруктів можуть міститися такі мікроорганізми, як кишкова паличка, сапрофіти, коки, цвілеві гриби, дріжджі та ін. Через це продукти швидко псуються і насичуються токсинами. Знезараження озоном допомагає зробити продукцію цілком безпечною для вживання і збільшити термін її зберігання в 2-3 рази.

Дезінфекція приміщень
Озонація будь-яких приміщень, будь то квартира, дача, офіс, склад або підвал, дозволяє усунути запах цвілі, запах вогкості, позбутися від мікробів і вірусів. Наприклад, озон руйнівно впливає на золотистий стафілокок, збудників холери, тифу, дизентерії та чуми.