Озонування овочів і фруктів

Озон взаємодіє з поверхнею клітин і не проникає всередину. Озонация продуктів дозволяє не тільки очистити їх від мікроорганізмів, але і знижує швидкість випаровування води з плодів, уповільнює процеси метаболізму, гниття і біоенергетичних втрат в результаті «Самоспалювання» корисних речовин. Озонування бульбоплодів після збирання врожаю сприяє посиленню їх імунітету на місяці вперед.

У всьому світі люди все частіше вибирають екологічно чисту продукцію, а вимоги на ринку до безпеки продуктів підвищуються з кожним роком. Тому озонування вже широко застосовується в харчовій промисловості в Західній Європі і в Америці. В основному при зберіганні озоном обробляють цибулю, моркву і картоплю. Також в продуктових сховищах очищають повітря від етилену, який з’являється під час зберігання, і призводить до гниття і зниження терміну зберігання овочів і фруктів.